Osvajaju medalje, ali ne mogu i salu

Klub borilačkih sportova Zino, jedan je od najtrofejnijih, a po broju članova najmasovniji u Bosni i Hercegovini. Ali, malo to znači kickbokserima iz Bihaća. Treninzi u neuslovnoj sali, njihova je realnost. Kao i osvajanje medalja.

Redovne su na treninzima u dvorani lokalne osnovne škole. 

Dženeta, starija kadetkinja je bh. državna prvakinja. Šejla, juniorka, druga je na svjetskom kupu u Mađarskoj prošle godine.

Kickboks, sportska je ljubav, za ove djevojke.

“Neopisiv je osjećaj kada vas neko prozove, stanete na postolje, kada znate da ste osvojili to nešto, napravili rezultat za svoju državu”, kaže Šejla Oraščanin.

Loši uslovi

Bez obzira na loše uvjete za trening, ruševan plafon, nezakrpljene zidove, stari parket, slabo osvjetljenu salu… mladi ne mare za to. Teže sportskom snu.

“Ubuduće se vidim, ako Bog da, kao neka profesionalna kickbokserka. Potrudit ću se, nadam se da ću uspjeti, volim ovaj sport, biću uporna dok ne osvojim nešto i budem ono što želim”, kaže Dženeta Ljubijankić.

Uspjeha ne bi bilo bez trenerskog truda.

Senad je u borilačkim sportovima dugo godina. Entuzijazmom i predanim radom, kaže, djecu privoli da dođu na trening u dvoranu.

“Vidite – ekseri vire iz dvorane. Nismo mi krivi, ni onaj ko izdaje školsku dvoranu, tu djeca treniraju u školi, mnogi drugi klubovi”, priča Senad Ćatić.

U sali koja vapi za ulaganjem, narastao je najtrofejniji klub u Bihaću.

Više u viseosnimku…

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO