Lulić optužen za rasističko vrijeđanje Rudigera

Senad Lulić je zamoljen da se izvini zbog komentara, ali je to odbio (EPA)
Senad Lulić je zamoljen da se izvini zbog komentara, ali je to odbio (EPA)

Nogometaš Lazija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Lulić mogao bi biti suspendiran i dobiti visoku novčanu kaznu zbog neprimjerenog komentara prema igraču Rome Antoniju Rudigeru, koji su italijanski mediji ocijenili kao rasistički.

Lulić je u nedjelju govorio za Mediaset Premium TV nakon pobjede Rome u gradskom derbiju 2:0.

“Rudiger nas je provocirao prije utakmice. Prije dvije godine prodavao je čarape i kaiše u Stuttgartu, a sada je kao fenomen”, kazao je Lulić.

Kada je od njega zatraženo da razmisli o svom komentaru i izvini se, odgovorio je: “Rekao sam šta mislim”, prenosi Football Italia.

U drugom intervjuu Lulić je zamoljen da se izvini zbog komentara, ali je ponovo odbio.

Izvinjenje iz Lazija

“Bijelci također prodaju čarape”, kazao je prvotimac Lazija.

Nakon svega, Lazio se izvinio u ime svog igrača.

“Klub žali zbog takve izjave. Izvinjavam se u ime kluba i u ime Senada Lulića. Njegova izjava je stigla ‘vruća’ nakon velikog derbija. Igrači su nakon utakmice u svlačionici bili utučeni i svi su htjeli nekako reagirati. Lulić je pretjerao, ali bila je to reakcija na raniju izjavu Rudigera. Želio bih da cijela priča prestane sada s našim i izvinjenjem Lulića. Zdrav razum trebao bi nas sve spriječiti da ljutnju u određenom trenutku idemo napuhavati van proporcija. Važno je prepoznati kada niste u pravu i da radite na tome da se neke stvari više ne ponove. Klub želi da sve ostane u duhu sporta i u duhu nogometa, onako kako to Lazio uvijek želi”, rekao je glasnogovornik Lazija Arturo Diaconale, prenose agencije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO