Video: Afganistanski dječak upoznao Lionela Messija

Izvor: [Twitter/Road to 2022]

Murtaza Ahmadi, afganistanski dječak koji je postao svjetski poznat nakon što je nosio argentinski dres Lionela Messija iz “kućne radinosti”, u Dohi je upoznao svog uzora, jednog od najboljih nogometaša današnjice.

Šestogodišnji Ahmadi postao je poznat u januaru ove godine, kada se njegova fotografija kako igra nogomet u Messijevom dresu napravljenom od plastične kese pojavila na društvenim mrežama širom svijeta, prenosi Anadolija.

Messi uzeo dječaka u naručje

Mjesec dana kasnije Messi je dječaku poslao dres sa svojim potpisom i nogometnu loptu, a sada je Ahmadi dobio priliku upoznati svog uzora, objavili su iz Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

Organizacijski odbor tvitovao je nekoliko fotografija i videosnimaka koji prikazuju kako je Messi uzeo Ahmadija u naručje i s njim pozirao uoči prijateljske utakmice između Barcelone i Al-Ahlija, koja se igra u Al-Rayyanu.

Ahmadi će izaći na teren zajedno s Messijem pred početak susreta, koji će s početkom u 17:00 sati biti odigran na stadionu “Thani bin Jassim”.

Izvor: Agencije