Video: Bdijenje na stadionu za poginule igrače Chapecoensea

„Veliki zeleni“, kako glasi nadimak tima, letjeli su u ponedjeljak za kolumbijski Medellin kada je pao avion. Šest od 77 osoba u letjelici je preživjelo, od čega tri nogometaša. (Reuters)

 

Desetine hiljada osoba okupilo se na stadionu u brazilskom gradu Chapeco gdje je održano bdijenje za žrtve avionske nesreće u susjednoj Kolumbiji gdje je poginuo veliki broj igrača lokalnog nogometnog kluba, prenose agencije.

Navijači brazilskog prvoligaša Chapecoense pješačili su iz centra grada do stadiona gdje su se molili i pjevali. Služba je održana i u lokalnoj katedrali.

„Veliki zeleni“, kako glasi nadimak tima, letjeli su u ponedjeljak za kolumbijski Medellin kada je pao avion. Šest od 77 osoba u letjelici je preživjelo, od čega tri nogometaša.

„Svjetla su se ugasila“

Stjuardesa Ximena Suarez je također preživjela, kaže kako su se „svjetla ugasila“ i više se ničega ne sjeća.

Članovi porodica igrača, prijatelji i navijači došli su na stadion Arena Conta, i dalje okamenjeni zbog gubitka voljenih.

„Zaista je teško govoriti, uvijek dolazimo na utakmice i sjedimo na istom mjestu. I danas smo došli, sjedimo i svjesni smo da ovog vikenda neće biti naših boraca na terenu, nikad ih više nećemo vidjeti“, govori navijač Daniel Marline.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Kolumbijski spasilački timovi pronašli su 67 tijela nakon avionske nesreće u kojoj je poginuo gotovo cijeli tim brazilskog nogometnog tima Chapecoense. U padu aviona poginula je 71 osoba, a svega šest ih je preživjelo. Istražioci pretpostavljaju da je došlo do otkazivanja električnih instalacija ili da je letjelica ostala bez goriva.

Published On 30 Nov 2016
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO