Džeko izjednačio Batistutin rekord

Tim iz italijanske prijestolnice slavio je večeras sa 3:1, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Džeko savladao je protivničkog golmana u 57. i 76. minuti (Reuters)

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji sa velikim uspjehom igra ove sezone za italijansku Romu, večeras je izjednačio rekord legendarnog napadača iz Argentine Gabriela Omara Batistute.

Oba igrača su u prvih deset kola nogometnog Prvenstva Italije (Serie A) postigli po deset golova, obojica u dresu „Vučice“.

To je Batistuta uradio u sezoni 2001/02, a Džeko ponovio njegov uspjeh večeras kada je bio dvostruki strijelac za Romu na gostovanju kod Sassuola.

Tri puta po dva gola

Tim iz italijanske prijestolnice slavio je sa 3:1, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine savladao je protivničkog golmana u 57. i 76. minuti (penal).

U prvom kolu bio je strijelac protiv Udinesea (4:0), potom u trećem protiv Sampdorije (3:2). Dva puta je protivničkog golmana savladao u petom kolu (Crotone 4:0), u sedmom je ponovo bio strijelac jednog gola (Inter 2:1).

Dva gola je dao protiv Napolija (3:1) u osmom kolu, te još jedan Palermo u devetom.

Nakon 10 odigranih kola, lider sa osam pobjeda i dva poraza (24 boda) je torinski Juventus, a Roma je druga sa dva boda manje (sedam pobjeda, dva poraza, jedan remi).

Izvor: Al Jazeera i agencije