US Open: Prošli Karlović i Troicki, porazi Džumhura i Tipsarevića

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo US Opena, nakon što je u utorak u tri seta pobijedio Argentinca Federica Delbonisa sa 6:3, 7:5, 7:5.

Karloviću je za pobjedu protiv 63. tenisača svijeta trebalo nešto više od dva sata.

Tijekom meča imao je 12 break lopti, pri čemu je iskoristio po jednu u svakom setu.

U drugom kolu Karlovića očekuje Čeh Jiri Vesely.

Karlović i 22-godišnji Čeh, 48. tenisač svijeta, igrali su dva puta – ove godine u Bukureštu je slavio Vesely, dok je 2014. godine u Dusseldorfu bio bolji hrvatski tenisač.

Džumhur zaustavljen na startu

Istovremeno, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur zaustavljen je na startu posljednjeg Grand Slam turnira u godini.

Džumhura je u prvom kolu pobijedio 24. nositelj, Australac Bernard Tomić sa 5:7, 7:6 (4), 6:4, 6:3.

Kao i Karlović, i teniser iz Srbije Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo, nakon što je svladao Amerikanca Francesa Tiafoea sa 7:5, 6:4, 6:3.

Protivnik Troickom u idućem kolu bit će Amerikanac Rajeev Ram, koji je pobijedio sunarodnjaka Ryana Harrisona sa 7:6 (3), 6:4, 6:1.

Janko Tipsarević je završio svoj nastup u New Yorku već u prvom kolu.

Nakon pet setova, bolji od njega bio je Španjolac Guillermo Garcia-Lopez sa 7:6 (4), 4:6, 4:6, 6:3, 6:1.

Na teren izlaze Čilić i Đoković

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža (24), koja je po prvi puta u karijeri izborila nastup u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, u prvom kolu poražena je od Ruskinje Jevgenije Rodine sa 2:6, 2:6, nakon 71 minute igre.

U srijedu, trećeg dana turnira, na teren izlaze branitelj naslova Main Čilić (Hrvatska), koji će igrati protiv Rusa Jevgenija Donskoja, dok će najbolji tenisač svijeta Novak Đoković (Srbija) snage odmjeriti s Austrijancem Andreasom Haide-Maurerom.

Filip Krajinović (Srbija) će igrati protiv Španjolca Davida Ferrera.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh igrat će protiv Ruskinje Darije Kasatkine, dok Bojana Jovanovski (Srbija) na teren izlazi protiv Kristine Mladenovic iz Francuske.

Izvor: Al Jazeera i agencije