Ivana Španović osvojila svjetsku bronzu

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u finalu discipline skok u dalj na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu.

Ona je tako nastavila niz dobrih rezultata koje je postizala na svjetskim i evropskim prvenstvima te došla do još jedne medalje.

Zlato je osvojila Amerikanka Tianna Bartoletta, s preskočenih 7,14 metara, a srebro Britanka Shara Proctor, koja je preskočila sedam centimetara manje.

Iako je Španović u kvalifikacijama kao prvoplasirana ušla u finale, doskočivši do 6,91 metar već u prvoj seriji i tako postigla novi nacionalni rekord Srbije, taj je rezultat popravila za 10 centimetara.

Dva puta je u finalu doskočila do daljine 7,01 metar.

‘Očekivala sam više’

Ivana Španović je ocijenila da je bronza koju je osvojila u Pekingu pozitivan faktor u njenoj karijeri, ali da se nadala većem dometu.

“Iskreno govoreći, nisam zadovoljna bronzanom medaljom, jer sam se sa trenerom pripremala za skok na nivou od 7,10 metara. Potpuno smo se fokusirali na ovo takmičenje i bukvalno dali sve od sebe”, rekla je ona poslije takmičenja, prenosi Reuters.

Naglasila je da je činjenica da je dva puta u takmičenju preskočila daljinu novog državnog rekorda od 7,01 metara “izuzetno pozitivna za karijeru”.

“Izuzetno je pozitivno to što sam dva puta preskočila tu daljinu, ali sam očekivala više”, rekla je Ivana Španović.

Osim svjetskog bronzanog odličja, koje je osvojila dva puta, osvojila je medalju istog sjaja i na Svjetskog dvoranskom prvenstvu, potom ima srebro sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva te zlatnu medalju sa Evropskog dvoranskog prvenstva, osvojenu ove godine u Pragu.

Izvor: Agencije