FIBA izbacila Rusiju sa Eurobasketa

Ruski mediji navode da je razlog eliminacije Rusije sa Eurobasketa to što se 2013. godine sud u Moskvi miješao u rad Saveza (AFP)

Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je u srijedu sa predstojećeg Evropskog prvenstva, kao i iz svih međunarodnih takmičenja, potvrdio je predsjednik Košarkaškog saveza Rusije, Sergej Černov, javljaju agencije.

“Svjetska košarkaška federacija je poslala pismo u naš Savez, u kojem piše da se Rusija ne nalazi na listi članova FIBA. Moramo razmisliti kako ćemo riješiti ovu situaciju”, rekao je Černov za agenciju Itar Tass.

“Neka Ministarstvo sporta i ruski Olimpijski komitet misle o tome. Pod znakom pitanja je i učešće Rusije na evropskim prvenstvima i na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru.”

U grupi sa BiH

Ruski mediji navode da je razlog eliminacije Rusije sa Eurobasketa to što se 2013. godine sud u Moskvi miješao u rad Saveza kada su održani vanredni predsjednički izbori.

Rusija je prvobitna trebala igrati u grupi A na EP-u, skupa sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Francuske, Finske, Poljske i Izraela.

Izvor: Agencije