‘Vatreni’ vjeruju u pobjedu nad Italijom na Poljudu

Vida (lijevo) i Subašić (sredina) uvjereni da Hrvatska ima kvalitetne nogometaše koji mogu zamijeniti Modrića i Ćorluku (Reuters)

Hrvatski nogometni reprezentativci Danijel Subašić i Domagoj Vida, izjavili su kako vjeruju u pobjedu u utakmici kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije te istakli kako im je žao što će se u petak na splitskom Poljudu igrati bez gledalaca.

„Utakmica će biti jako bitna i teška i šteta je što neće biti gledatelja, ali što je tu je, idemo pobijediti“, rekao je golman „Vatrenih“ Subašić na konferenciji za medije u Splitu u utorak navečer, prenosi Hina.

„Odužit ćemo se navijačima pobjedom i sa tri boda koja ćemo darovati našem narodu“, izjavio je odbrambeni igrač Vida.

Prema njegovim riječima, hrvatski igrači su veoma motivirani za utakmicu protiv Italije i spremni su „ginuti jedan za drugog na terenu“.

„Kad je u pitanju ovako velika utakmica, nema umora naših igrača, bez obzira na napornu sezonu koju su imali. Svi smo jako motivirani za meč protiv Talijana“, poručio je Vida.

Subašić ističe kako je Hrvatska u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u Milanu (1:1) pokazala kako može parirati Italijanima.

„Ako budemo igrali kompaktno i agresivno kao na San Siru, onda će biti manje posla za mene“, rekao je čuvar mreže Monaca, ali dodao kako ga uopće ne brine hoće li primiti gol, ako će Hrvatska na kraju slaviti.

„Neka primim dva gola, ali neka rezultat bude 3:2 za nas“, dodao je.

Lider grupe

Subašić i Vida priznali su da je hendikep neigranje povrijeđenog Luke Modrića i Vedrana Ćorluke, koji odrađuje kaznu zbog nakupljenih žutih kartona, ali su i poručili kako su uvjereni da Hrvatska ima kvalitetne nogometaše koji ih mogu zamijeniti.

„Znamo da je Modrić među najboljim igračima svijeta, a Ćorluka je stup naše obrane, ali ne trebamo se ‘ubijati’ zbog njihova neigranja, nego trebamo skupiti glave i igrati kao momčad“, zaključio je Vida.

Hrvatska je lider kvalifikacijske grupe H sa 13 osvojenih bodova u pet odigranih mečeva. Italijani su osvojili dva boda manje i na drugom su mjestu, Norveška je treća sa devet, Bugarska ima pet, Azerbejdžan tri i Malta jedan bod.

Pored meča u Splitu, koji počinje u 20:45 sati, u ovoj grupi još se sastaju Malta – Bugarska (Ta'Qali, 20:45) i Norveška – Azerbejdžan (Oslo, 20:45).

Izvor: Agencije