Slaven Bilić novi trener West Hama

Bilić je uspješno vodio turski Bešiktaš, ali je napustio klub što se tumačilo njegovom željom da se okuša u Premier ligi (Getty Images)

Engleski nogometni prvoligaš West Ham u utorak je imenovao Slavena Bilića novim trenerom “čekičara”, te je s njime potpisao trogodišnji ugovor, objavila je britanska novinska agencija Reuters.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i karizmatični trener Marseillea Argentinac Marcelo Bielsa bili su glavni kandidati za trenersku klupu West Hama, prenosi Hina.

Vlasnici kluba David Sullivan i David Gold na kraju su se odlučili za hrvatskog stručnjaka, koji je igrao jednu sezonu u West Hamu (1996–1997).

Izborili Europu nakon devet godina

Bilić je prošle sezone uspješno vodio turski Bešiktaš, ali je napustio klub što se tumačilo njegovom željom da se okuša u Premier ligi.

West Ham će iduće sezone igrati u kvalifikacijama Europske lige i tako je izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina.

West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici ‘Fair-playa’ Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

Izvor: Agencije