Curry šalje dres iz finala Biserki Petrović

Stephen Curry kao četverogodišnjak u rukama oca Della s Mitchom Richmondom i Draženom Petrovićem tokom takmičenja u šutiranju 'trica' 1992. (Getty Images)

U znak sjećanja na njihov susret iz 1992. godine, vođa prvaka sjevernoameričke profesionalne lige za košarkaše – NBA, Golden State Warriorsa, Stephen Curry odlučio je Biserki Petrović, majci legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, pokloniti jedan od svojih dresova koje je nosio u finalnim okršajima sa Cleveland Cavaliersima, prenose agencije naslove američkih medija.

Prije 23 godine, Biserka Petrović i tada četverogodišnji Stephen Curry našli su se na istom mjestu, na All-Star vikendu u Orlandu, gdje su Stephenov otac Dell i Biserkin sin Dražen vodili žestoku borbu u takmičenju najboljih šutera „trica“ u NBA ligi.

Sjećanje na druženje

Dok se na parketu odlučivalo ko će od dvojice sjajnih šutera izboriti mjesto u polufinalu, Biserka je pazila na malog Stephena koji je tada ostao razočaran, jer je njegov otac postigao samo 11 poena i izgubio bitku s Draženom.

No, druženje s Biserkom Petrović ostalo mu je u sjećanju pa je sada, u najsjajnijem trenutku svoje karijere, odlučio uzvratiti majci legendarnog hrvatskog košarkaša u znak sjećanja na njihovo druženje.

Stephen Curry odlučio je poslati jedan od svojih dresova koje je nosio tokom finalnih duela s Clevelandom, u kojima je svoje „Ratnike“ iz Golden Statea vodio do naslova NBA prvaka, nakon što su bili najbolja ekipa regularnog dijela lige, a on proglašen najboljim igračem.

Curryjev dres s brojem 30 bit će izložen u Muzeju Dražena Petrovića.

 

Izvor: Agencije