Vaterpolisti Srbije osvojili zlato u Bakuu

Ovo je prvo zlato koje je Srbija osvojila u Bakuu u kolektivnim sportovima (EPA)

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na prvim Evropskim igrama u Bakuu, pošto je u nedjelju u finalu savladala Španiju sa 8:7 (2:3, 1:1,4:2,1:1)

Na istom takmičenju hrvatskim vaterpolistima pripalo je četvrto mjesto nakon što su u dvoboju za bronzu izgubili od Grčke sa 10:11 (3:5, 1:1, 5:3, 1:2).

Srpski vaterpolisti su Srbiji donijeli sedmo zlato, odnosno 11. odličje na ovom takmičenju, prenijela je agencija Tanjug.

Ovo je prvo zlato koje je Srbija osvojila u Bakuu u kolektivnim sportovima. Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportisti.

Španija je bila u blagoj prednosti do sredine meča, stalno vodeći sa jednim golom prednosti, ali strpljenje i sigurna ruka donijeli su srpskim vaterpolistima zlato.

Srpski tim je potvrdio i u ovom uzrastu 17. godišnjaka da je neprikosnoven u Evropi, i da je na dobrom putu da u budućnosti naslijedi A reprezentaciju.

Najbolji strijelac u srpskom timu bio je Marko Janković sa tri gola.

Hrvatski vaterpolisti bez bronze

Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti u dvoboju za bronzu izgubili su od Grčke, prenosi Hina.

“Utakmica je mogla otići na jednu i na drugu stranu. Bili smo blizu, dečki su dali sve. Grčka je dobra ekipa. Živjeli smo opasno mi, živjeli su opasno oni. Na koncu su oni imali malo više sreće,” kazao je selektor Joško Kreković koji se osvrnuo i na cijeli turnir.

Hrvatsku je predvodio Karlo Kreković s tri gola, dva je zabio Zvonimir Butić, a po jednog Marin Dašić, Duje Pejković, Mateo Saftić, Lovro Paparić i Jacob Merčep. Ponovo je odličan bio vratar Luka Podrug sa 10 odbrana.

Kod Grka najefikasniji je bio Alexandros Papanastasiou s tri gola.

Izvor: Agencije