UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske

Na travnjaku Poljuda primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ (Igor Kralj / Pixsell)
Na travnjaku Poljuda primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ (Igor Kralj / Pixsell)

Evropski nogometni savez (UEFA) i službeno je otvorio disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog nacističkog simbola na utakmici Hrvatske – Italije na Poljudu u petak, stoji na stranici UEFE.

U vrlo kratkom saopćenju navodi se kako je disciplinski postupak pokrenut zbog rasističkog ponašanja, ali i zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih reprezentativaca koji su dobili jedan crveni i četiri žuta kartona.

Odluku o kazni UEFA će donijeti najvjerojatnije 16. jula, prenosi Hina.

Hrvatskom nogometnom savezu tako prijeti novi finansijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji suspenzija ili čak oduzimanje bodova, budući da se radi o višestruko ponovljenom prekršaju.

Prethodna kazna

Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFA-e, a tokom prvog poluvremena utakmice na južnom dijelu poljudskog travnjaka primijećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka i obrisati znak, koji je očito nastao nanošenjem hemikalija na travu.

Uz Hrvatsku, UEFA je pokrenula i postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH – Izrael u Zenici.

Također, kazna očekuje i Sjeverne Irce i Rumune zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici u Belfastu. Irski navijači su bacali petarde i baklje u teren, a rumunski isticali zabranjene simbole.

Izvor: Agencije


Povezane

Na južnom dijelu poljudskog travnjaka primijećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti krst.

12 Jun 2015
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO