Gol tehnologija i u kvalifikacijama za SP

Tehnologija se može upotrebljavati samo uz dogovor saveza (EPA)
Tehnologija se može upotrebljavati samo uz dogovor saveza (EPA)

Čelnici Svjetske nogometne federacije (FIFA) odlučili su dopustiti upotrebu “Oka sokolovog” za procjenu situacija kad je sporno je li lopta prešla gol-liniju ili ne i u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2018., a ne samo na završnom turniru u Rusiji.

Ova je tehnologija prvi put bila u funkciji na završnom turniru Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine, a sada će nacionalni savezi imati priliku koristiti tehnička pomagala i na kvalifikacijskim utakmicama uz prethodni dogovor, objavila je FIFA.

Tehnologija se može upotrebljavati samo u slučaju da su nacionalni savezi čije se ekipe sastaju prethodno to dogovorili pismenim putem i obavijestili FIFA-u, prenosi Hina.

Nova pravila

Ista je situacija i s pravilom kratkotrajnog odmora i prekida utakmice u slučaju ekstremnih klimatskih uvjeta, odnosno vrućine i sparine, kako bi se igrači mogli osvježiti.

FIFA nastavlja provoditi borbu protiv pušenja na nogometnim utakmicama, pa će upotreba cigareta odsad biti zabranjena i u svlačionicama, a ne samo uz teren.

Odlučeno je i da se utakmice koje su iz bilo kojeg razloga prekinute, odsad neće ponavljati u cijelosti, bez obzira koliko je minuta odigrano, već će se nastavak igrati od trenutka u kojem je došlo do prekida.

FIFA će postrožiti i kriterije po kojima igrači imaju pravo nastupa za pojedine reprezentacije. To se posebno odnosi na područje Afrike, gdje je u više slučajeva zabilježeno da za neke reprezentacije nastupaju igrači koji nemaju važeće dokumente.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO