Barcelona prvi učesnik finala Lige prvaka

Pobjednički gol za Bavarce postigao je Thomas Mueller (EPA)

Barcelona je prvi finalist ovogodišnje Lige prvaka, nakon što je u uzvratnom susretu polufinala protiv Bayerna u Muenchenu sačuvala tri gola prednosti sa svog terena.

Na Allianz Areni završilo je pobjedom Bayerna 3:2, no to nije bilo dovoljno. Golove za domaćina postigli su Benatia, Lewandowski i Mueller, dok je oba gola za Barcelonu dao Neymar.

Iako su domaći vrlo rano poveli, što im je donijelo nadu u moguće čudo, odluka o pobjedniku uslijedila je već u 15-oj minuti kad su gosti izjednačili golom Neymara.

Njegovim drugim golom, postignutim u 29. minuti, i najmanje šanse Bayerna su se istopile.

Barcelona ide na petu titulu

Barcelona čeka pobjednika dvomeča Real Madrid – Juventus, a uzvrat se igra sutra u španjolskoj prijestolnici. Klub iz Torina ima minimalnu prednost, nakon što je u prvom meču slavio rezultatom 2:1.

Barca je očekivano prošla u svoje osmo finale najjačeg europskog klupskog natjecanja, te će 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu tražiti svoj peti europski naslov.

Bayernu ostaje utjeha da je ipak pobijedio moćnu Barcelonu, te da je ove sezone pobijedio u svih šest dvoboja Lige prvaka u Muenchenu.

Izvor: Al Jazeera