Totti će igrati do 2016, a potom postaje direktor Rome

Uprkos malom broju osvojenih trofeja Totti je odlučio da tokom karijere ne napusti klub iako je dobijao ponude engleskog Chelseaja i madridskog Reala (Reuters)

Dugogodišnji nogometaš italijanskog prvoligaša Rome Francesco Totti najvjerovatnije će završiti igračku karijeru 2016. godine, prenosi danas agencija Tanjug.

Kako se navodi, čelnici rimskog kluba neće ponuditi produžetak ugovora slijedeće godine kada Totti puni 40 godina i legendarni kapiten će odmah preuzeti mjesto direktora kluba.

On je cijelu karijeru proveo u „Vučici“, debitovao je 1993. godine pod vodstvom trenera Vujadina Boškova, a odigrao je 738 utakmica i postigao 298 golova.

Tridesetosmogodišnji fudbaler je sa klubom iz italijanske prijestolnice osvojio samo jednu titulu u Serie A i po dva nacionalna kupa i Superkupa.

Prvak svijeta sa reprezentacijom

No, uprkos malom broju osvojenih trofeja Totti je odlučio da tokom karijere ne napusti klub iako je dobijao ponude engleskog Chelseaja i madridskog Reala.

Za reprezentaciju Italije nastupio je 58 puta i postigao devet golova.

Sa „Azzurrima“ je osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. i drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji 2002. godine.

Izvor: Agencije