NBA: Peta uzastopna pobjeda Pacersa

Indiana Pacerse je do pobjede u New Yorku vodio David West (AP)

Košarkaši Indiane svladali su na gostovanju New York Knickse rezultatom 92:86 te tako stigli do pete uzastopne pobjede u nastavku NBA sezone, što je najduži ovosezonski pozitivan niz Pacersa.

Indiana je u posljednjih pet pobjeda obranom lomila suparnike, a to su Pacersi ponovili i u Madison Square Gardenu, iako im je do posljednje četvrtine napad bio boljka.

No, u posljednjoj dionici gosti su pogodili 11 od 15 šuteva te nadigravši Knickse u posljednje dvije minute te stigli do vrijedne pobjede, koja ih je dovela do diobe sedmog mjesta u Istočnoj konferenciji.

“Sviđa mi se ova pozicija. Sviđa mi se što svaka pobjeda i svaki poraz nam mogu donijeti ili odnijeti dvije-tri pozicije na ljestvici. To stvara dobro, zdravo ozračje uoči svake utakmice”, rekao je nakon vrijedne pobjede trener Pacersa Frank Vogel.

Iako je dobio samo 15 minuta, hrvatski reprezentativac Damjan Rudež je dao doprinos u ovoj pobjedi- ubacivši osam poena bez promašaja.

Rodney Stuckey sa 17 koševa i George Hill s 15 poena bili su najefikansiji kod Pacersa, a najbolji učinak imao je David West, koji je, uz 14 koševa, imao i 11 skokova.

Strijelce Knicksa je s 21 košem predvodio Talijan Andrea Bargnani.

Sixersi priredili iznenađenje večeri

Iznenađenje večeri priredila je pretposljednja momčad Istočne konferencije Philadelphia (14-49), koja je na svom parketu rezultatom 92:84 pobijedila vodeću Atlantu (49-13).

Paul Millsap i DeMarre Carroll prosjedili su utakmicu, uz ozlijeđenog Kyle Korvera, a Hawksi su u drugom poluvremenu ostali bez napadačkog učinka.

Nakon vodstva 53:47 na poluvremenu, u drugih 24 minute ubacili su samo 31 koš, isto koliko i u prvoj četvrtini.

Domaće su do pobjede sa po 19 koševa predvodili Hollis Thompson i Mbah a Moute.

Ovo je prva utakmica ove sezone u kojoj su Sixersi pobijedili suparnika koji je imao bolji postotak šuta iz igre.

“Moraju igrati i igrači s klupe. To je važno i to će morati naučiti. Brzo ćemo se oporaviti od ovog poraza”, poručio je Al Horford, koji je utakmicu završio s 12 poena.

 Jeff Teague je ubacio 17 poena, a Dennis Schroder 16 koševa, ali su zajedno izgubili 10 lopti.

Ni Portland nije stigao do pobjede kod posljednje momčadi Zapada Minnesote, iako je Damian Lillard bio u odličnom izdanju s 32 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Timberwolvesi su slavili sa 121:113, ponajviše zahvaljujući strijelcima Kevinu Martinu (29 poena) i Garyju Nealu (27 poena).

No, motor momčadi bio je Španjolac Ricky Rubio, koji je, uz 13 poena, isporučio čak 15 asistencija i imao osam skokova.

Rezultati: New York – Indiana 86:92, Cleveland – Phoenix 89:79, Miami – Sacramento 114:109 (produžetak), Philadelphia – Atlanta 92:84, Minnesota – Portland 121:113, New Orleans – Memphis 95:89, Milwaukee – Washington 91:85, Denver – Houston 100:114.

Izvor: Agencije