FK Partizan smijenio trenera Nikolića

Dosadašnji trener Partizana Marko Nikolić smijenjen je na današnjoj sjednici Upravnog odbora, potvrdio je član Upravnog odbora Dragan Bjelogrlić.

Razlog za smjenu je niz loših rezultata Partizana, koji su omogućili Crvenoj zvezdi da se približi na samo dva boda zaostatka.

Posljednji kiks dogodio se u nedjelju, kada su crno-beli u posljednjim trenucima izvukli jedan bod na gostovanju kod Čukaričkog.

Novi trener je Zoran Milinković, dosadašnji trener Voždovca.

Loši rezultati

“Bio sam protiv smene Nikolića, već drugi put se moji stavovi ne poklapaju sa većinom i iz principijelnih razloga razmišljam o daljem delovanju u klubu”, rekao je novinarima Bjelogrlić.

Funkcioner Partizana Milorad Gligorijević rekao je da je trener Nikolić dobio otkaz zbog loših rezultata na početku proljetnog dijela sezone.

“Bila je teška odluka, diskusija je trajala dva i po sata, donijeli smo neprijatnu u nepopularnu odluku, nadam se u interesu Partizana. Glavni razlog su sportski rezultati i gubitak četiri boda prednosti”, rekao je Gligorijević novinarima nakon završetka sjednice Upravnog odbora.

Sjednici UO-a prethodio je sastanak Sekretarijata na kojem je prisustvovao i Nikolić.

On je prošle sezone sa Partizanom osvojio drugo mjesto, a klub napušta u trenutku kada ekipa ima dva boda više od Crvene zvezde, nakon što je prvi dio prvenstva završila sa “plus šest”.

‘Svjestan očekivanja’

Novi trener Partizana Zoran Milinković rekao je da mu je velika čast što je preuzeo crno-bele i poručio da je svjestan da se od njega zahtijeva osvajanje titule prvaka.

“Svestan sam ciljeva i obaveza u narednom periodu, želimo da napravimo ono što od nas očekuju navijači. Neće biti lako, ali momenat je da se više radi, a manje priča”, rekao je Milinković novinarima na stadionu u Humskoj.

On će prvi trening sa igračima obaviti sutra za kada je zakazana i njegova promocija u Partizanu.

Izvor: Al Jazeera i agencije