Uhapšeno pet crnogorskih nogometaša

Iz Policije je najavljeno kako će zbog ovog krivičnog djela biti još hapšenja (Arhiva)

Crnogorska policija uhapsila je jutros pet fudbalera, za koje se osnovano sumnja da su dogovaranjem rezultata utakmica, sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku vrijednost od gotovo 75.000 eura.

Policija navodi da su u akciji ”Tip” slobode lišeni Milovan Nikolić (22) iz Nikšića, bivši fudbaler fudbalskih klubova Čelik i Berane, a sada fudbaler na probi u FK Iskra iz Danilovgrada i Mihailo Radulović (28) iz Nikšića, bivši fudbaler fudbalskih klubova Čelik i Berane, a sada fudbaler FK Cetinje, prenosi Anadolija.

Također, uhapšen je Novak Rajković  (26) iz Berana, fudbaler FK Berane, kao i Milenko Nerić (27) iz Nikšića, bivši fudbaler fudbalskih klubova Čelik i Berane, a sada fudbaler FK Bokelj iz Kotora i Stefan Lukovac (29)  iz Berana, bivši fudbaler fudbalskih klubova Čelik i Berane, a sada fudbaler FK Radnički iz Berana.

Kladionice u regionu

Uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela kriminalno udruživanje i dogovaranje ishoda takmičenja.

Kako je saopštio rukovodilac Sektora kriminalističke policije Uprave policije Crne Gore Milovan Pavićević, višemjesečnu policijsku akciju su proveli službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pomoć  službenika centara bezbjednosti Berane i Nikšić i Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Cetinje.

On je poručio da su uhapšeni, kako se sumnja, nakon postignutog dogovora o ishodu utakmica, u crnogorskim kladionicama i kladionicama u regionu vršili uplate tiketa radi protivpravnog pribavljanja imovinske koristi za sebe i druge.

“Osim u kladionicama, ovih pet lica su, sumnja se, u saradnji sa drugim licima vršila i uplate putem online klađenja na internetu, čime su sebi i drugima omogućili sticanje značajne protivpravne imovinske koristi, a na štetu priređivača igara na sreću. Na ovaj način osumnjičeni su, kako se sumnja, znajući unaprijed ishod takmičenja, omogućili sebi i drugima sticanje protivpravne imovinske koristi, na štetu priređivača igara na sreću, u iznosu od oko 35.000 eura. To znači da su ova lica, sumnja se, na opisane načine, kladeći se i dobijajući novac od drugih lica radi uplate, sebi ili drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 75.000 eura”, kazao je Pavićević.

Pod lupom nadležnih organa bila je utakmica Sutjeska – Berane, u kojoj su 30. avgusta 2014. godine domaći slavili sa 4:0.

Izvor: Agencije