Davis Cup: Đoković predvodi Srbiju protiv Hrvata

Đoković: Uz njega će igrati 43. igrač svijeta Viktor Troicki, Filip Krajinović (101.) i Nenad Zimonjić, treći igrač na ATP listi parova (AFP)

Selektor teniske Davis Cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović prijavio je sastav za predstojeći susret prvog kola Svjetske grupe protiv Hrvatske, koji će biti održan u Kraljevu od 6. do 8. marta, prenose agencije.

Prema očekivanjima, na spisku je prvi teniser svijeta Novak Đoković, a uz njega će igrati 43. igrač svijeta Viktor Troicki, Filip Krajinović (101.) i Nenad Zimonjić, treći igrač na ATP listi parova.

Sa šireg popisa su ispali Dušan Lajović i Ilija Bozoljac, te povrijeđeni Janko Tipsarević.

Čilić predvodi Hrvate

Ranije je selektor hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan prijavio sastav, a među četvoricom igrača je i najbolji igrač ove države Marin Čilić (11. na pojedinačnoj ATP listi) iako ove godine još nije odigrao niti jedan susret zbog povrede ramena.

„Znamo kakva je situacija s Marinovom ozljedom, ali se i dalje nadamo da bi mogao biti od pomoći reprezentaciji u Kraljevu“, rekao je Krajan.

Uz pobjednika prošlogodišnjeg US Opena Čilića, Krajan je za susret protiv Srbije prijavio još Bornu Ćorića (84. na ATP tabeli), Matu Delića (158.) i Marina Draganju (22. na ATP listi igrača parova).

Izvor: Agencije