Ibrahimović u Malmou: Želim se zahvaliti rodnom gradu

Večer donosi novih osam susreta Lige europskih prvaka, a Zlatanu Ibrahimoviću to će biti možda i najemotivnija noć u karijeri. Švedski golgeter sa svojim PSG-om gostuje kod Malmoa, kluba u kojem je počeo svoju veliku karijeru.

Iako nije najveći derbi petog kola, utakmica Malmo – PSG privlači najveću pažnju medija. Razlog je to što se Ibrahimović vraća kući. Švedski napadač prvi put će igrati u rodnom gradu iz kojeg je prije 16 godina počela jedna od najvećih karijera ovog milenija.

„Ovo je nevjerovatno, krug se zatvorio i potrudit ću se da uživam maksimalno. Mislim da se ne dešava često da igrač doživi ovakve trenutke u svojoj karijeri. Nemam šta dodati, bit će fenomenalno i ovo ću pamtiti zauvijek“, ističe on.

Odmah kada se saznalo da su PSG i Malmo u grupi, 34-godišnji Ibrahimović je najavio da će svima omogućiti gledanje utakmice. Tako je za one koji nisu nabavili karte osigurao fan-zonu u centru grada.

„Stvarno sam želio omogućiti svima da vide utakmicu. Želja mi je da ovo bude poseban događaj za sve i da svi uživaju u ovom trenutku. Za mene je ovo način da se zahvalim rodnom gradu“, kazao je Ibrahimović.

Idealni scenarij

Utakmicu sa svojim prvim klubom dočekuje bez postignutog gola u ovosezonskoj Ligi europskih prvaka. Na novinarsko pitanje šta bi bio idealan scenarij, odgovorio je u svim stilu.

„Perfektan scenarij bio bi da pobijedimo, da ja postignem het-trik i da svi uzvikuju moje ime.“

U Malmou ne žele biti samo dekor koji će uljepšati noć svog slavnog sugrađanina. Domaći klub bi pobjedom zadržao šanse da prezimi u Europi. I domaćim igračima je jasno da će bar do početka utakmice sve oči biti uprte u Ibrahimovića.

„On je jedan od najvećih, ako ne i najveći igrač u historiji Švedske i dolazi iz Malmoa. Svi smo ponosni na ono što je Zlatan tokom karijere napravio. Kada izađemo na teren, navijači će mu sigurno prirediti topao doček. Nadam se da će oni nakon toga biti naša podrška u želji da ostvarimo dobar rezultat“, izjavio je kapiten Malmoa Markus Rosenborg.

Pariški klub bi pobjedom osigurao plasman u narednu fazu takmičenja, a u znak podrške stanovnicima glavnog grada Francuske igrači PSG-a će na dresovima imati natpis „Je suis Paris“.

Izvor: Al Jazeera i agencije