Navijač koji je pustio dron uhapšen zbog oružja

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je prošle godine kada se iznad terena stadiona Partizana pojavio dron (EPA)

Policija u Tirani uhitila je u srijedu ujutro Ismaila Morinu u javnosti poznatog po skandalu s dronom na kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016. između Srbije i Albanije u Beogradu prošle godine.

Policija je zaustavila njegovo vozilo Range Rover i prilikom pretresa kod njega pronašla pištolj “Zastava” sa šest metaka, dok je u automobilu pronađen još jednan pištolj tipa “TT” zajedno sa 30 metaka, za koje nije imao dozvolu.

Pronađene i karte za utakmicu

Ismail Morina, poznatog kao “Balista Morina”,  je uhićen zajedno s još tri državljana Albanije koji su bili s njim u automobilu.

Kako navode iz albanske policije, radi se o Erionu Bahushiju (22), Denisu Balli (21) i Marinu Rexhi (20), prenosi Anadolija.

Također, kod njega je pronađeno 36 karata za meč između Albanije i Srbije u okviru kvalifikacija za europsko prvenstvo, koji će se odigrati na stadionu Elbasan Arena u gradu Elbasanu.

Ismailu Morini, koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, ranije je zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu, a za utakmicu su najavljene jake mjere osiguranja.

Dron sa zastavom ‘velike Albanije’

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada prošle godine pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica sa zastavom “velike Albanije”, nakon čega su uslijedili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0, a Sud za sportsku arbitražu u Lausannei dodijelio je nogometnoj reprezentaciji Albanije pobjedu službenim rezultatom 3:0.

Srbiji je istovremeno oduzeo tri boda.

Izvor: Agencije