Zabrana navijaču koji je pustio dron

Sud za sportsku arbitražu registrovao je prekinuti meč rezultatom 3:0 u korist Albanije (EPA)

Ismailu Morini, koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu, potvrdio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Ilir Shulku.

Za lokalni portal Panorama sport Shulku je kazao da “Morina neće moći da prisustvuje utakmici i da je to sigurno 1.000 posto”.

Shulku kaže da će sigurnost na meču biti na najvišem nivou i dodao “da je ovaj događaj za (FSHF) samo još jedna nogometska utakmica i da će se u tom duhu i utakmica i pripremati”.

Isti medij prenosi izjavu Morine da on “nije terorista” i da mu je “žao što je donesena takva odluka”, te da su to savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Medijska priprema utakmice

Mediji u Albaniji pišu o utakmici kao o najvažnijoj u posljednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvećene su duelu Albanije i Srbije.

Kvalifikacijska utakmica za Euro 2016 između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik jer je prvi duel dvije reprezentacije u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su uslijedili kad se, u 41. minutu meča, iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč rezultatom 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do “razmjene mišljenja” na Twitteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO