Karlović pobijedio Đokovića u Dohi

Ðoković ocijenio da je u porazu od Hrvata Ive Karlovića igrao previše defanzivno (EPA)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Dohi pošto je u četvrtfinalu izgubio od Hrvata Ive Karlovića u tri seta – 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4.

U duelu protiv trenutno 57. tenisera na ATP listi favorizirani Ðoković poražen je poslije velike i izjednačene, puna dva sata i 15 minuta duge borbe.

Tridesetpetogodišnji hrvatski veteran odigrao je možda i najbolji meč u karijeri i slavio je potpuno zasluženo, znalački koristeći svoje najjače oružje – ubitačan servis, prenosi Tanjug.

Upravo su projektili iz servisa odlučili pobjednika, jer Ðoković danas nije uspijevao parirati na pravi način i zaustaviti raspoloženog i motiviranog protivnika.

Druga pobjeda

Bila je ovo druga pobjeda hrvatskog tenisera nad Ðokovićem u njihovom trećem međusobnom meču.

Novak Ðoković je ocijenio da je u porazu od Ive Karlovića igrao previše defanzivno.

“Konkretno, u ovakvim mečevima jedna lopta može da odluči pobednika, a upravo to je bio slučaj. Igrao sam malo previše defanzivno. Umesto da raznovrsnije udaram lopticu, samo sam je vraćao nazad”, rekao je Ðoković.

Karlović nije prepustio prvom reketu svijeta nijedan break.

“Pogledao sam ga kada je iznervirano bacio reket, tako da sam znao da je bio možda malo frustriran. Dakle, samo sam nastojao da ostanem miran”, izjavio je Karlović, koji je protiv Ðokovića imao 21 as udarac.

On je dodao da je vjetar obojici pravio velike probleme.

“Ja sam vjerojatno imao malo više sreće”, skromno je kazao Karlović istakavši da je presretan poslije meča.

Otkrio je i recept za pobjedu:

“Bio sam opušten. Znao sam da ne smijem ni u čemu pretjerivati. Samo se koncentrirao na svoju igru. Na kraju sam imao i malo sreće.”

Ðoković je kasnije u paru sa Filipom Krajinovićem izubio u polufinalu dubla od Argentinca Juana Monaca i Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:3), 6:1. On je ovim porazom zaokružio neuspješan debi u prijestolnici Katara.

U borbi za finale hrvatski teniser sastaje se sa Špancem Davidom Fererom, trenutno 10. na ATP listi, koji je ranije u četvrtak sigurno slavio protiv Nijemca Dustina Browna (6:2, 6:2).

Drugi polufinalni par na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara čine Čeh Tomaš Berdih i Italijan Andreas Sepi.

ATP Doha – četvrtfinale:

Ivo Karlović (Hrv/7) – Novak Đoković (Srb/1) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4

David Ferrer (Špa/4) – Dustin Brown (Njem) 6:2, 6:2.

Izvor: Agencije