HRK Izviđač rasadnik rukometnih talenata

Sutra na Svjetskom prvenstvu u rukometu igraju Hrvatska i Bosna i Hercegovina, a ova će se utakmica s osobitom pozornošću gledati u Zapadnoj Hercegovini i gradu Ljubuškom.

Trening rukometaša Izviđača u punom je jeku, a Izviđač spada u najveće sportske ponose Hercegovine.

I sami plakati na zidu višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine svjedoče o bogatoj prošlosti obilježenoj uspjesima.

Redovni učesnik Lige prvaka i polufinalista Kupa pobjednika kupova posljednjih se godina etablirao i među najveće rasadnike talentovanih igrača u cijelom regionu.

Sportski snovi

 „Ono po čemu je Izviđač u samom vrhu evropskog rukometa je broj reprezentativaca koji dolaze iz ovog kluba gdje sa velikom predanošću servisiraju ne jednu već dvije reprezentacije“, kazao je trener HRK Izviđača Zdenko Grbavac.

Iako je Ljubuški opština sa 30 hiljada stanovnika, Izviđač se etablirao kao klub iz kojeg se lakše ostvaruju sportski snovi.

U Izviđaču se ne oslanjaju samo na lokalne igrače

Marko Ivanković svakodnevno dva puta na treninge dolazi iz Međugorja i nije jedini.

Mnogi mladi iz cijele zemlje žele trenirati u klubu koji nudi idealne uslove za razvoj.

 „Kako god u Kataru rezultatski da završi utakmica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine veliki dobitnik je Rukometni klub Izviđač čiji igrači sa ponosom nose dres ove dvije reprezentacije“, kazao je Marko Ivanković iz Međugorja.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Dok rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Kataru igra svoje prvo Svjetsko prvenstvo, mi smo posjetili jedno od rijetkih mjesta na kojima rukomet po popularnosti konkurira čak i nedodirljivom nogometu. Zašto i kako to izgleda u Visokom, donosi Emir Delić.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO