Fudbaleri Srbije dočekuju Francusku

Fudbalska reprezentacija Srbije pod vodstvom novog selektora Dicka Advocaata, prvu kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo odigrat će u oktobru sa Armenijom.

A, septembarski termin je rezerviran za jaku provjeru: u Beograd dolazi bivši evropski i svjetski prvak, ujedno domaćin narednog Eura – Francuska.

Holandski stručnjak Dick Advocaat poveo je reprezentaciju Srbije u nove kvalifikacije.

Cilj je jasan – plasman na Evropsko prvenstvo, prvi nakon 2006, od kada je Srbija postala samostalna država.

Debi novog selektora

Debi Advocaata na klupi Srbije desit će se u nedjelju kada će reprezentacija odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom predstojećeg Evropskog prvenstva selekcijom Francuske.

Holanđanin je već uveo neke promjene. Umjesto u trening centru u Staroj Pazovi reprezentativci će spavati u hotelu u Beogradu.

Odlazak Srbije na Evropsko prvenstvo zavisit će od utakmica u grupi u kojoj su još Portugal, Danska, Armenija i Albanija.

Kvalifikacije za Srbiju počinju 11. septembra u Armeniji.

Opširnije u videosnimku…

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Nogometaši Bosne i Hercegovine počeli su pripreme za prvu kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo protiv Kipra. S nekim novim igračima, došle su i nove navike. Od ovog ciklusa baza za pripreme je novoizgrađeni trening kamp u Zenici, gdje se završavaju radovi i na rekonstrukciji stadiona Bilino polje.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO