Meho Kodro novi trener FK Sarajevo

Ugovor s Mehom Kodrom trebao bi biti potpisan u trajanju od 2,5 godine (Anadolija)

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, bivši igrač Barcelone Meho Kodro, koji je kratko vrijeme bio i selektor najboljeg bh. tima, novi je trener Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrđeno je za Al Jazeeru.

On će na klupi ekipe sa Koševa zamijeniti Dženana Uščuplića, koji je dogovorio s klubom da ne vodi prvi tim, ali će ostati u klubu i raditi s mlađim kategorijama.

Ovu odluku Uprava kluba je donijela jer Ušćuplić nema PRO licencu Evropske nogometne asocijacije, zbog čega bi klub mogao snositi sankcije od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako je za Anadoliju potvrdio sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković, svi detalji s Kodrom su dogovoreni.

“Jako, jako smo blizu dogovora s Kodrom. Ustvari, sve smo dogovorili, ostaje da parafira ugovor, pa da kažemo Kodro je novi trener FK Sarajevo”, istakao je Ibraković.

“Ugovor s Kodrom trebao bi biti potpisan u trajanju od 2,5 godine. U nedjelju bi trebao doći u Bosnu i Hercegovinu, tačnije biti na našoj prvenstvenoj utakmicu u Širokom Brijegu.”

Počinje od ponedjeljka

Kodro je za Anadoliju kazao kako traži „aviokartu kako bi došao u nedjelju na prvenstvenu utakmicu u Široki Brijeg gdje će derbi meč igrati moj budući klub.“

„Ideja je da pogledam utakmicu, upoznam se sa ljudima iz Uprave, igračima, te od ponedjeljka se uključim u rad sa ekipom, potpišem ugovor i sve što ide dalje“.

Budući trener FK Sarajevo je kazao da je zadovoljan uvjetima dogovorenim sa čelnicima kluba.

„Za mene je velika čast biti trenerom FK Sarajevo. Ujedno, to je i veliki izazov. Poznajem stvari i sve dobro što se dešavalo u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci. Priča je ozbiljna i ponudu sam se prihvatio jer mislim da sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari“, istakao je.

Nekadašnjem proslavljenom igraču mostarskog Veleža, Tenerifea, Real Sociedada, Alavesa te Maccabija iz Tel Aviva, kao i bivšem treneru u stručnom štabu Real Sociedada, Uprava FK Sarajevo će dati zadatak da sa Sarajevom osvoji titulu prvaka Bosne i Hercegovine, prvu za ovaj klub nakon 2007. godine.

Izvor: Al Jazeera i agencije