Pavićević napustio klupu Crne Gore

Pavićević je na mjesto selektora Crne Gore došao 2012. godine (EPA)

Dosadašnji selektor muške košarkaške selekcije Crne Gore Luka Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, saopćeno je nakon sjednice Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore koja je održana u ponedjeljak navečer.

Na ovakav potez Pavićević se odlučio nakon što selekciju Crne Gore nije uspio odvesti na Evropsko prvenstvo 2015. godine, prenosi Anadolija.

“Saglašavajući se sa ocjenom selektora da iza svakog neostvarenog cilja treba da slijede potezi koji će otvoriti prostor za promjene i dodatnu mobilizaciju u ovoj sportskoj federaciji, Predsjedništvo je prihvatilo odluku Pavićevića o napuštanju kormila reprezentacije”, piše u saopćenju nakon sjednice Predsjedništva.

Odlazak u Sloveniju

Pavićević je na mjesto selektora došao 2012. godine, predvodeći reprezentaciju u kvalifikacijama za odlazak na EP u Sloveniji.

Uz fantastičan skor od 10 pobjeda u kvalifikacijama, selekcija Crne Gore je izborila  nastup na EP u Sloveniji, međutim, ekipa je takmičenje završila u grupi.

U kvalifikacijama za EP 2016. godine, koje su igrane tokom augusta, Crna Gora se nije uspjela kvalificirati među prve dvije ekipe u grupi, u konkurenciji Izraela, Holandije i Bugarske.

Izvor: Agencije