Čilić svečano dočekan u rodnom Međugorju

Na koncertu nastupio i Marko Perković Thompson (Anadolija)

Pobjednik ovogodišnjeg US Opena Marin Čilić stigao je danas u rodno mjesto, Međugorje. 

Čilić je stigao iz Zagreba u pratnji stotinjak motora, vozeći se u oldtimer Mercedesu niz glavnu ulicu grada gdje je pozdravljao sve prisutne fanove.

Predsjedavajući  Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić su jedni od prvih koju su mu čestitali na njegovom uspjehu, nakon čega se Marin, uz brojne zagrljaje kako prijatelja tako i sugrađana i članova porodice, zaputio ka crkvi.

Ćilićevom dočeku prisustvovali su ljudi širom Bosne i Hercegove i Hrvatske.

“Veliki sam Marinov fan i ovo je povijesni dan za mene. Naprosto uživam”, kazao je Andrej Bešlić koji je stigao iz Kreševa, prenosi Anadolija.

Nakon obavljene mise, program je nastavljen na platou SRC Ćorkov Dolac gdje je održati koncert na kome je, među ostalima, nastupio i Marko Perković Thompson.

Bez političkih govora

Taj grad je od jučer ukrašeno jumbo plakatima i zastavama kojim čestitaju pobjedu Čiliću.

“Ovo je veliki dan za nas. Prijatelji, poznanici, svi nam daju veliku podršku. Interesovanje i medija je veliko. Marin će ostati maksimalno dva do tri dana kući da se pokuša odmoriti, a onda mora dalje za obavezama. Nadam se da ćemo imati vremena da se porodično družimo nakon slavlja na kojem očekujemo 20.000 ljudi”, kazao je ranije Marinov brat Vinko, prenosi Anadolija.

On je dodao da nikakvih političkih govora neće biti u Međugorju tokom proslave Marinove pobjede na Grand Slamu u Americi.

Izvor: Agencije