Srbija i SAD u borbi za titulu svjetskog šampiona

Košarkaši Srbije i Sjedinjenih Američkih Država večeras u 21 sat u Madridu igraju za titulu šampiona svijeta.

Amerikanci brane tron, a Srbi se bore za prvu titulu, ne računajući naslove osvojene pod zastavama SFRJ i Savezne Republike Jugoslavije.

U Beogradu, ugostitelji kažu da očekuju dolazak brojnih navijača u centar, kao što je to bio slučaj kada je Srbija igrala polufinale.

Jedan od onih koji je osjetio američku snagu je i Miroslav Berić – na Olimpijskim igrama u Atlanti u finalu je, zajedno sa Đorđevićem, igrao protiv Dream Teama.

”Amerikanci nisu verovali kako smo ušli agresivno i do nekog tridesetog minuta je i utakmica bila u egalu na nekih pola koša. Mislim da će tako bez ikakvog respekta ući i naši košarkaši, u to sam sto posto ubeđen! Sigurno nemaju razloga da uđu sa nekim velikim strahopoštovanjem jer to nisu vanzemaljci”, kaže Berić.

Želja i rasterećenost

Da imaju pozitivnu sportsku drskost, Teodosić i ekipa su već pokazali protiv, Grka, Brazilaca i Francuza, javlja reporter Al Jazeere Dušan Hadži Nikolić.

Selektor Srbije, osim u drskosti, ključ uspjeha vidi u želji i rasterećenosti, jer veliki uspjeh je već napravljen.

”Na nama je da odigramo najbolje što možemo, da tražimo tu najbolju utakmicu, tu možda perfektnu utakmicu u finalu, nemamo uopšte potrebe niti su nam misli usmerene ka bilo čemu drugom nego da damo sve od sebe da igramo najbolju košarku 40 minuta bez obzira na rezultat”, kaže Đorđević.

Više u videosnimku.

Izvor: Al Jazeera