Aleksandra Krunić u osmini finala US Opena

Krunić je poslije sat i 38 minuta igre eliminirala dvostruku šampionku Wimbledona (EPA)

Teniserka iz Srbije Aleksandra Krunić plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD-a, pošto je u subotu u šesnaestini finala pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:4, 6:4.

Krunić je nastavila s odličnim partijama na Grand Slamu u New Yorku i poslije sat i 38 minuta igre eliminirala dvostruku šampionku Wimbledona.

Ona je od starta nametnula svoj tempo, kao da je ona četvrta teniserka sveta, a ne Kvitova.

U završnici oba seta napravila je brejk i došla do najveće pobjede u karijeri.

Ona će u borbi za plasman u četvrtfinale igrati protiv pobjednice meče Viktorija Azarenka (Belorusija) – Elena Vesnina (Rusija).

Krunić je poslije meča kazala kako nije vjerovala da može pobijediti Kvitovu.

‘Bila mi je čast…’

“Kvitova je velika šampionka i gledala sam oba njena wimbledonska finala. Bila mi je čast da budem sa druge strane mreže. Nisam očekivala pobedu, želela sam da što duže ostanem na terenu, ali na kraju sam uspela da dodem do trijumfa”, rekla je Krunić, prenosi Tanjug.

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u osminu finala US Opena, pošto je u subotu u šesnaestini finala pobijedio domaćeg igrača Sama Quereyja sa 6:3, 6:2, 6:2.

Ðoković je do osme pobjede iz devet međusobnih susreta protiv Querreyja došao poslije sat i 25 minuta igre.

Prvi reket svijeta dominirao je od početka do kraja meča, ne dozvolivši protivniku da nametne svoj stil igre.

Đoković će u borbi za plasman u četvrtfinale igrati protiv boljeg iz meča Philipp Kohlschreiber (Nemačka) – John Isner (SAD).

Izvor: Agencije