Del Piero karijeru nastavlja u Indiji

'Sebe vidim kao putnika na nogometnoj cesti', poručuje Del Piero (EPA)

Jedan od najboljih talijanskih nogomataša svih vremena, 40-godišnji Alessandro Del Piero, karijeru će nastaviti u indijskom klubu Dynamos Delhi.

„Potpisao sam ugovor s klubom Dynamos Delhi, koji će igrati u novoformiranoj indijskoj Superligi. Ujedno, kao ambasador lige imat ću čast promovirati nogomet u Indiji“, priopćio je Del Piero.

„Ono što se događa na nogometnim terenima za mene nije jedino važno. Ono što okružuje nogomet jednako mi je bitno, a sebe vidim kao putnika na nogometnoj cesti. Zbog toga sam prije dvije godine otišao u Australiju, a sada idem u Indiju“, najavio je.

Del Piero je karijeru počeo u Padovi, a potom je preselio u Juventus, u kojem je proveo 19 sezona, te 11 godina bio kapetan kluba.

Na zalasku karijere

Za Juventus je dao 290 golova i bio je prvak Europe 1996. godine, te je šest puta osvojio talijansko prvenstvo.

U dresu reprezentacije Italije odigrao je 91 utakmicu i postogao 27 golova, te osvojio titulu 2006. godine.

Prije dvije godine otišao je u australski Sydney FC, a od ove jeseni nastupat će u indijskoj Superligi, koja se igra od listopada do prosinca i ima osam klubova.

U Indiju su već preselili neki poznati europski nogometaši, koji su na zalazu karijere – Francuzi Robert Pires i David Trezeguet, Šveđanin Fredi Ljungberg, engleski vratar David James, te Španjolci Joan Capdevila i Luis Garcia.

Izvor: Agencije