Vahid Halilhodžić i zvanično napustio Alžir

Halilhodžić: Želim da posvetim veliki uspjeh alžirskom narodu (Reuters)

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić u nedjelju je potvrdio da napušta dužnost selektora reprezentacije Alžira, uprkos molbi naroda, ali i predsjednika te afričke države, da ostane, prenose agencije u ponedjeljak.

Halilhodžić je potvrdio da odlazi u saopćenju objavljenom na zvaničnoj internetskoj stranici Nogometnog saveza Alžira i zahvalio najvišim državnim zvaničnicima, koji su ga, kako je rekao, duboko dirnuli svojim riječima.

“Želim zahvaliti svojim igračima i članovima stručnog štaba, koji su mi pomogli u mojoj misiji. Želim da posvetim veliki uspjeh alžirskom narodu, koji me je podržavao od prvog dana kada sam došao i koji je uvijek vjerovao u mene. Zauvijek ću pamtiti njihovu dobrodošlicu. Odlazim ponosan, znajući da sam u potpunosti ispunio svoj ugovor za ove tri godine”, rekao je.

S druge strane, Halilhodžić je kazao da pojedinim medijima, koji su napadali i njega i njegovu porodicu, to nikada neće zaboraviti, niti oprostiti.

Jedno od iznenađenja Mundijala

Alžirci su bili jedno od najvećih iznenađenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a nastup na Mundijalu okončali su u osmini finala, kada ih je savladala Njemačka sa 2:1 nakon produžetaka.

Nogometaši Alžira i Halilhodžić su u srijedu doživjeli herojsku dobrodošlicu u Alžiru, a predsjednik te države lično je zamolio iskusnog stručnjaka da ostane.

Halilhodžić je istakao da ga sada očekuju novi izazovi, a očekuje se da će ove sedmice biti predstavljen kao novi trener turskog Trabzonspora.

Alžirsku reprezentaciju trebao bi preuzeti Francuz Christian Gourcuff.

Izvor: Agencije