Ronaldo: Brazil nikada nije ovisio o jednom igraču

Neymar se uplašio da će ostati paraliziran nakon starta Zunige (AP)

Bivši brazilski napadač Ronaldo (37), koji je sa osam golova predvodio “Selecao” do naslova svjetskih prvaka 2002. godine, izjavio je da Brazil nikada nije ovisio o jednom igraču.

“Ako Nijemci misle da će ih zbog povrede Neymara dočekati slab i demoralizirani Brazil, onda su u velikoj zabludi. Brazil nikada nije i nikada neće ovisiti o jednom igraču, pa makar u pitanju bio i Neymar”, istakao je Brazilac.

“Dokaz tome možemo naći u prošlosti, na Svjetskom prvenstvu 1962. godine. Pele se povrijedio već u drugoj utakmici Prvenstva, a zamijenio ga je Amarildo i Brazil je na kraju osvojio naslov. Brazil ima odlične igrače i siguran sam da je, i bez Neymara, favorit”, kazao je Ronaldo, koji je u finalu Mundijala 2002. godine protiv Njemačke postigao oba gola za pobjedu od 2:0.

Neymarov strah

Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari otkrio je u nedjelju da je Neymar, nakon brutalnog starta Kolumbijca Zunige u četvrtfinalu SP-a, bio uplašen da je ostao paraliziran.

“Rekao je da ne osjeća noge, a Marcelo se uplašio i pozvao je liječnika. Bio je to veliki šok. Gledali smo kako ga u bolovima i suzama unose u helikopter. Neymar je simbol ove reprezentacije. On je igrač koji može napraviti razliku i teško se pomiriti s time da ga nećemo imati u polufinalu i finalu. Uprkos teškim trenucima u kojima se nalazi, Neymar želi biti s nama na stadionu u Belo Horizonteu u polufinalu protiv Njemačke. I, ako mu to dopuste liječnici, bit će s nama na klupi, ili na tribinama”, izjavio je Scolari za špansku Marcu.

Izvor: Agencije