Vidić uskoro igra protiv Manchester Uniteda

Poslije osam godina Nemanja Vidić nije na ljetnim pripremama sa Manchester Unitedom, već je na priprema u SAD stigao sa svojim novim klubom – milanskim Interom kako bi se pripremio za svoju prvu sezonu u italijanskoj Seriji A.

„Veoma sam opitimističan. Radujem se predstojećoj sezoni i svom novom izazovu. Ovo je klub koji trenutno prolazi kroz tranziciju, koji pronalazi pravu formu. Ono što sam ovde video u prve tri nedelje daje mi optimizam. Mislim da možemo napraviti nešto u narednoj sezoni“, kaže Vidić.

Klub iz Milana već godinama ne konkuriše za titulu šampiona, a prošlu sezonu završio je peti, sa 42 boda manje od prvog Juventusa.

Trenutno se priprema u SAD-u, gdje će igrati protiv Reala iz Madrida, Manchester Uniteda i Rome.

„Od velike je važnosti da se testiramo pre nego sezona počne i ovo nam je odlična prilika, jer igramo protiv najboljih klubova. Ovo će pomoći da se uigramo“, dodaje Vidić.

Dolazi i Chicharito

Nakon osam godina saradnje sa Riom Ferdinandom, u Interu će zadnju liniju držati zajedno sa Andreom Ranocchiom, koji je preuzeo kapitensku traku od Javiera Zanettija.

„Za ove dve-tri nedelje, koliko smo zajedno, već smo se uigrali. Odlično se slažemo na terenu, ali i izvan njega. Zaista imam lepo iskustvo rada sa njima. Inače, ovde sam odlično dočekan od navijača i od saigrača, što je od velikog značaja kada dolazite u novu sredinu, da se lakše uklopite“, napominje Vidić.

Inter je u potrazi za još nekim igračima, pa se špekuliše da bi iz Manchestera mogli dovesti još jednog igrača – Meksikanca Chicharita.

„Igrao sam sa Chicharitom, on je izvrstan igrač, i dobro je došao svakoj ekipi. Videćemo kako će pregovori završtiti, ali bez obzira na sve mi već imamo jaku ekipu“, zaključuje Nemanja Vidić.

Prvu pripremnu utakmicu Inter će igrati u nedjelju u San Franciscu, a protivnik im je Real Madrid.

Izvor: Al Jazeera