Muhamed Bešić s Evertonom otputovao u Bangkok

Bešić je na Svjetskom prvenstvu na sebe skrenuo mnogo pažnje (Getty Images)

Menadžer Evertona Roberto Martinez će bh. internacionalca Muhameda Bešića predstaviti kao novo pojačanje svoje ekipe čim se vrate sa Tajlanda sljedeće sedmice, piše na zvaničnoj internetskoj stranici Evertona.

Everton je u Bangkok otputovao u četvrtak poslijepodne, a u nedjelju će na Supachalasai stadionu odigrati prijateljski susret sa pridošlicama u engleskom Premiershipu, Leicester Cityjem.

Dvadesetjednogodišnji bh. internacionalac Bešić otputovao je sa ekipom u Bangkok, gdje će raditi na fizičkoj spremi.

Martinez je rekao: „Moći će se u narednih nekoliko dana upoznati sa igračima, ali, što je još važnije, iskoristit će priliku da uđe u optimalnu formu pred početak sezone.“

„Radujem se što ću ga navijačima Evertona predstaviti kada se vratimo, ali prvo bih se volio zahvaliti Ferencvarošu na način kojim su pristupili pregovorima. Bili su puni razumijevanja i uživali smo u saradnji s njima.“

Martinez na Tajland vodi 22 igrača, gdje će se spremati za novu sezonu.

Bh. internacionalac je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je odigrao tri dobra meča, na sebe skrenuo pažnju mnogih evropskih ekipa.

Bio je najveće iznenađenje susreta BiH – Argentina, gdje mu je zadatak bio da čuva jednog od najboljih svjetskih igrača, Lionela Messija.

Mediji su, nakon završenog Mundijala, Bešića dovodili u vezu sa mnogim klubovima, uključujući Arsenal, Manchester United, Valenciju i Sevillu.

Izvor: Agencije