Vaterpolisti Srbije u polufinalu EP-a

Finalna utakmica kontinentalnog prvenstva, na kojem titulu brani Srbija, na programu je u nedjelju (AFP)

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Prvenstva Europe u Budimpešti savladavši večeras u četvrtfinalnoj utakmici najbolje vaterpoliste Grčke rezultatom 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2).

U borbi za finale Srbija u petak od 20.30 sati igra protiv Crne Gore, koja je izravno prošla među četiri najbolja tima kao pobjednik A skupine.

Ranije večeras plasman u polufinale izborila je Italija svladavši u četvrtfinalnom susretu Hrvatsku sa 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2).

Italija se u borbi za finale, koje je na programu u petak od 19 sati, sastaje s domaćinom Mađarskom, pobjednikom B skupine.

Hrvatska za peto mjesto

Finalna utakmica kontinentalnog prvenstva, na kojem titulu brani Srbija, na programu je u nedjelju od 20.30 sati, a dva sata ranije igra se susret za 3. mjesto.

Nakon poraza od Italije, Hrvatskoj preostaje još samo jedan dvoboj u Budimpešti, za peto mjesto, koji će u subotu od 13.30 sati igrati protiv reprezentacije Grčke.

Ni taj dvoboj nije nevažan, jer će petoplasirani sastav izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u ruskom Kazanu.

Izvor: Agencije