‘Jeftina’ Kostarika usamljena među ‘skupima’

Kostarika je jedina preostala reprezentacija iz Srednje Amerike (EPA)
Kostarika je jedina preostala reprezentacija iz Srednje Amerike (EPA)

Nakon što su u utorak završene i posljednje utakmice u okviru osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu poznato je osam najboljih reprezentacija koje će za vikend odlučiti o putnicima u polufinale.

U utakmicama četvrtfinala u petak igrat će Francuska – Njemačka te Brazil – Kolumbija, a dan kasnije Argentina – Belgija i Nizozemska – Kostarika.

Među osam najboljih na Mundijalu u Brazilu četiri su europske reprezentacije, s prostora Južne Amerike dolaze tri, dok je jedna nacionalna vrsta iz Srednje Amerike, i to Kostarika kojoj mnogi prije početka turnira nisu davali gotovo nikakve šanse.

Od reprezentacija koje su ušle u četvrtfinale najskuplja je Njemačka koja, prema podacima Transfermarkta, vrijedi 828 milijuna dolara.

Ispali mnogi bogati

Nakon Njemačke dolazi Brazil čiji igrači vrijede 689 milijuna, a slijede ga Francuska (607 milijuna), Argentina (577), Belgija (513), Nizozemska (306) i Kolumbija (280), dok je Kostarika na začelju jer je ekipa vrijedna „samo“ 43,6 milijuna američkih dolara.

Zanimljivo je da se od Mundijala već nakon faze razigravanja po skupinama oprostila reprezentacija Španjolske koja je bila najskuplja na ovom prvenstvu i čiji igrači vrijede 916 milijuna dolara.

Osim nje, od Mundijala su se oprostile i druge skupe reprezentacije poput Engleske, Italije, Portugala i Urugvaja.

Prema podacima Transfermarkta ukupna vrijednost reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom Mundijala bila je 169 milijuna, a Hrvatske 285 milijuna dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO