Alžir: Herojski doček za Vahu i nogometaše

Nakon dočeka nogometaši provozali su se gradom kako bi pozdravili sve navijače (Reuters)

Nakon historijskog uspjeha alžirske reprezentacije i njihovog selektora Vahida Halilhodžića na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u glavnom gradu ove sjevernoafričke države reprezentativci su dočekani kao heroji nacije, a specijalnom iftaru, koji je priređen za nacionalni tim prisustvovat će premijer i predsjednik Alžira, javlja agencija Anadolija.

Na aerodromu Havari Bumedin u Alžiru „Pustinjske lisice“ i Halilhodžić danas su dočekani kao heroji nacije. Na svečanom dočeku prisustvovali su premijer Alžira Abdulmelik Sellal, ministar sporta Muhammed Tehmi te drugi visoki zvaničnici.

Nakon dočeka nogometaši provozali su se gradom kako bi pozdravili sve navijače, poslije čega su otišli u Ministarstvo sporta gdje je održan sastanak sa ministrom Tehmijem.

Uprkos ramazanskom postu i ljetnim vrućinama, cijeli grad je izašao na ulice pozdravljajući svoje junake. S ovim ciljem u prijestolnicu su danas doputovali i navijači iz drugih gradova Alžira.

Historijski uspjeh

Tokom večeri predviđen je iftar u čast alžirske reprezentacije i njihovog selektora na kojem će prisustvovati premijer Sellal, a očekuje se da će iftaru prisustvovati i predsjednik zemlje Abdulaziz Buteflika.

Reprezentacija Alžira je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu izgubila od reprezentacije Njemačke rezultatom 1:2, no uprkos tome Alžir je na ovom Mundijalu sa Halilhodžićem postigao historijski uspjeh te se uspješno nosio sa nogometnom silom kakva je Njemačka.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO