Ribery bez SP-a, upitan nastup Ronalda

Ronaldo ima problema sa koljenom lijeve noge i lijevom preponom, a sedmicama se trudi da se oporavi pred duel sa Njemačkom (AFP)

Vrhunski nogometaš njemačkog Bayerna iz Minhena neće igrati za reprezentaciju Francuske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao ni njegov saigrač iz „Trikolora“ Clementz Grenier, inače igrač sredine Lyona.

Njih dvojicu zamijenit će Remy Cabella (Montpellier) i Morgan Schneiderlin (Southampton), a izostanak Riberyja i Greniera saopćio je selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps na konferenciji za novinare u Clairefontaineu, uoči polaska ove selekcije za Brazil.

Ribery je pratio individualni program za treniranje kako bi se izborio sa bolovima u leđima i nije uspio postići pravu formu do dolaska u tim u petak.

Grenier je presjedio trening i bio je podvrgnut pregledima prepona, a strahove oba igrača potvrdio je Deschamps.

„Ribery više nema jake bolove, ali su današnji rani pregledi, nažalost, potvrdili ozbiljnost situacije. Neće moći igrati narednih nekoliko sedmica“, istakao je selektor Francuza.

SP u Brazilu 2014

Grenier je propustio veći dio francuskog prvenstva zbog povreda, no uspio je do okupljanja doći do dobre forme. Međutim, posljednji razvoj situacije koštao ga je odlaska na Mundijal.

„Dvojica nogometaša koje sam pozvao bili su na listi rezervi i sličnog su kalibra onih koji neće ići sa nama. Naravno, nisu identične kopije, no Schneiderlin je dosta sličnog profila Greniera, a Cabella je sličan Riberyju“, istakao je Deschamps.

„Znamo šta Franck može napraviti. Sa potpuno spremnim Franckom Riberyjem bolji smo tim, no imamo svoje ambicije i tako ćemo nastaviti.”

Otvaranje protiv Njemačke

Probleme ima i selektor Portugala Paulo Bento, jer se prvi čovjek njegovog tima i jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo nije u potpunosti oporavio zbog bolova u nogama.

Postoji velika vjerovatnoća da neće igrati u prvom duelu grupne faze protiv Njemačke. Ronaldo (29) ni u petak nije trenirao sa saigračima uoči prijateljskog duela sa Meksikom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Protiv „Elfa“ Portugalci igraju 16. juna. Zvijezda Real Madrida ima problema sa koljenom lijeve noge i lijevom preponom, a sedmicama se trudi da se oporavi pred duel sa Njemačkom. Čak i ako se riješi povrede, male su vjerovatnoće da će biti u potpunosti spreman.

„Situacija se razvija, a naša očekivanja se stalno mijenjaju. Odlučit ću kada je dovoljno spreman za utakmicu, kao što bih uradio za bilo kojeg drugog nogometaša“, istakao je Bento, te dodao:

„Bez obzira na njega, mi se moramo spremiti za duel sa Njemačkom. Ronaldo nije jedini dobar igrač kojeg imam.“

Izvor: Agencije 


Povezane

‘Pokret radnika bez zemlje’ okupirao parcelu blizu stadiona Corinthians, a na kojoj siromašni namjeravaju sagraditi kuće.

Published On 05 Jun 2014
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO