Nadal i Murray u polufinalu Roland Garrosa

Osmostruki pobjednik Roland Garrosa i branitelj naslova Nadal u četvrtfinalu je savladao sunarodnjaka Davida Ferrera (AP)

Španac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray plasirali su se u srijedu u polufinale drugog teniskog Grand Slam turnira sezone – Roland Garrosa.

Osmostruki pobjednik Roland Garrosa i branitelj naslova Nadal u četvrtfinalu je savladao sunarodnjaka Davida Ferrera sa 4:6, 6:4, 6:0, 6:1, u susretu koji je bio “repriza” prošlogodišnjeg finala, dok je Murray nadigrao Francuza Gaela Monfilsa sa 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Nadal i Murray igrat će međusobno u polufinalu u petak, dok drugi polufinalni par čine Srbin Novak Đoković i Latvijac Ernests Gulbis.

U ženskom dijelu turnira Rumunka Simona Halep i Njemica Andrea Petković plasirale su se u polufinale Rolanda Garrosa, a objema će to biti prvi nastup u polufinalu nekog Grand Slam turnira u karijeri.

Halep je u četvrtfinalu svladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:2, 6:2, dok je Petković sa istim rezultatom nadigrala Italijanku Saru Errani.

Halep i Petković će igrati međusobno u polufinalu u četvrtak, dok drugi polufinalni par čine Ruskinja Marija Šarapova i Kanađanka Eugenie Bouchard.

Rezultati, teniserke: Simona Halep (Rumunija, 4) – Svetlana Kuznjecova (Rusija, 27) 6:2, 6:2, Andrea Petković (Njemačka, 28) – Sara Errani (Italija, 10) 6:2, 6:2.

Teniseri: Rafael Nadal (Španija, 1) – David Ferrer (Španija, 5) 4:6, 6:4, 6:0, 6:1, Andy Murray (Velika Britanija, 7) – Gael Monfils (Francuska, 23) 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Izvor: Agencije