Suarez se izvinio: ‘Neće se ponoviti’

Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Suareza sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca izvan nogometa - zbog ugriza (EPA)
Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Suareza sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca izvan nogometa - zbog ugriza (EPA)

Suspendirani urugvajski reprezentativac Luis Suarez ispričao se u ponedjeljak talijanskom reprezentativcu Giorgiju Chielliniju i obećao javnosti da više nikada neće pokušati ugristi protivnika na terenu.

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne organizacije kaznila je Suareza s devet utakmica suspenzije i četiri meseca izvan nogometa zbog toga što je na utakmici protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao Chiellinija.

“Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Ispričavam se Chielliniju i cijelom nogometnom svijetu. Obećavam da se više neće ponoviti”, napisao je Luis Suarez na Twitteru, prenosi Tanjug.

Chiellini: ‘Sve je zaboravljeno’

Suarez će zbog nesportskog poteza morati platiti i novčanu kaznu od 100.000 švicarskih franaka.

“Vratio sam neophodan mir nakon nekoliko dana provedenih s obitelji i sada mogu hladne glave sagledati ono što se dogodilo. Istina je da je Chiellini zadobio ozljede od ugriza poslije duela sa mnom”, dodao je Suarez.

Suarez je tijekom karijere već kažnjavan jer je “grizao” protivnike.

Giorgio Chiellini prihvatio je u ponedjeljak navečer ispriku.

“Luise, sve je zaboravljeno. Nadam se da će ti FIFA smanjiti kaznu”, napisao je defanzivac Juventusa na Twitteru.

Ponuda iz Prištine

Luis Suarez dobio je ponudu iz Prištine da nastavi karijeru u kosovskom klubu Hajvalia dok mu traje četveromjesečna suspenzija, prenosi Hina.

Napadač Liverpoola u iduća četiri mjeseca nema pravo nastupa niti u jednoj zemlji koja se nalazi pod FIFA-inom kapom, a kako Kosovo još nije priznato, Suarez bi imao pravo nastupa za Hajvaliju.

Kosovski mediji prenose kako je vodstvo kluba spremno ponuditi Liverpoolu 30.000 eura odštete, a igraču 1.500 eura mjesečno.

“Suarez ima priliku četiri mjeseca igrati i tako održati formu. Siguran sam kako bi mu dolazak na Kosovo dobro došao”, poručio je predsjednik kluba Xhavit Pacolli.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO