Der Spiegel: Meč Hrvatska–Kamerun namješten

Der Spiegel i Wilson Raj Perumal govore o sedam kamerunskih igrača koji su sve 'namjestili' (AP)
Der Spiegel i Wilson Raj Perumal govore o sedam kamerunskih igrača koji su sve 'namjestili' (AP)

Nakon glasina po kojima je utakmica Hrvatske i Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koju su „Vatreni“ dobili sa 4:0, bila namještena i potvrde iz asocijacije FIFA da će istražiti slučaj, o mogućem namještanju rezultata piše i njemački Der Spiegel.

Njemački list tvrdi da mu je točan rezultat utakmice javio izvjesni Wilson Raj Perumal, za kojeg hrvatski mediji navode da je poznati član kladioničarske mafije. Osim toga, navodno je znao i to da će Kamerunci u prvih 45 minuta ostati s igračem manje.

„Nijemci kuhaju veliki skandal. Pisanje Der Spiegela neće moći ignorirati FIFA, jer ako je točno to što tvrdi njemački list, na pomolu je skandal svjetskih razmjera“, prenosi portal Dnevnik.hr, podsjećajući i na to kako je Perumal, koji je dojavio rezultat, „nekoliko puta bio osuđivan zbog namještanja, što mu daje itekakav kredibilitet u ovom slučaju“.

„Za sada nema dokaza da je utakmica između Kameruna i Hrvatske bila namještena“, odgovorio je šef FIFA-inog osiguranja Ralf Mutschke na medijske upite o sumnjama u namještanje utakmica.

Nisu umiješani hrvatski igrači

Utakmica je ipak pod posebnim povećalom odgovornih, no hrvatski nogometaši s time nemaju veze, pa Der Spiegel i Perumal govore o sedam kamerunskih igrača koji su sve „namjestili“.

Razloge za sumnju nalaze i u međusobnoj tučnjavi Kamerunaca na terenu, napadu laktom na Marija Mandžukića, ali i veliku svađu s kamerunskim nogometnim savezom oko isplata premija.

U komentaru navoda otkrivenih njemačkim novinama Večernji list podsjeća kako je Perumal „neokrunjeni kralj namještanja utakmica, čovjek koji je zbog svog ‘posla’ dobar dio života proveo u zatvoru, ali i ‘zaradio’ mnogo novca, te koji se ne smije shvatiti olako kad priča o ovoj tematici“.

Perumal trenutačno živi u Mađarskoj, a za namještanje utakmica osuđivan je u Singapuru i Finskoj, te uhićen šest puta u posljednjih 20 godina.

FIFA je još prošlog tjedna priznala kako su i do njih došle glasnine da je Kamerun namjerno pustio utakmicu, prenosi Jutarnji list, te da se cijeli slučaj istražuje.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO