Istraga: Je li Suarez ugrizao Chiellinija

Italijanski stoper je kod sudije tražio kaznu za napadača Liverpoola, ali Meksikanac Marco Rodriguez je samo odmahnuo rukom (Getty Images)

Međunarodna nogometna federacija otvorila je istragu protiv napadača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza, koji je optužen da je tokom utakmice protiv Italije ugrizao Giorgija Chiellinija.

“Otvorili smo istragu o slučaju koji se dogodio u vrijeme utakmice Urugvaj – Italija. Očekujemo izvještaj sudije i delegata, a analizirat ćemo i druge elemente”, potvrdili su iz krovne nogometne organizacije.

Oglasio se i član Izvršnog odbora FIFA-e Jim Boyce.

“Vidio sam incident na televiziji i moramo ga dobro istražiti. Nema sumnje kako je Suarez vrhunski napadač, ali još jednom je reagirao neprimjereno”, naglasio je Boyce.

Navodno je Urugvajac u 80. minuti ogleda u Natalu ugrizao Chiellinija za rame.

Italijanski stoper je kod sudije tražio kaznu za napadača Liverpoola, ali Meksikanac Marco Rodriguez je samo odmahnuo rukom.

‘Ajaxov hanibal’

“Suarez je trebao dobiti crveni karton. Ugrizao me za rame, ne mogu vjerovati”, kazao je Chiellini za italijanske medije.

Urugvajski selektor Oscar Tabarez nije želio komentirati događaj jer ga nije vidio.

Nije prvi put da se Suarez tako ponaša. Prije četiri godine, kao član Ajaxa, ugrizao je za rame igrača PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala.

Holandski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili “Ajaxovim hanibalom”.

Još jednom je to učinio i u dresu Liverpoola – u aprilu 2013. godine ugrizao je za ruku stopera Chelseaja Branislava Ivanovića.

Engleski nogometni savez suspendirao ga je na deset utakmica.

Izvor: Agencije