NBA: Anthony raskinuo ugovor s Knicksima

Prema dosadašnjem ugovoru, Carmelo Anthony je sljedeće sezone mogao zaraditi 23,5 miliona dolara u Knicksima (Getty Images)

Jedan od najboljih strijelaca u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA Carmelo Anthony (30) u ponedjeljak je i službeno odlučio raskinuti ugovor s New York Knicksima, godinu prije njegova isteka, te će tijekom ovoga ljeta u statusu slobodnog igrača “testirati tržište”.

“Carmelo voli biti član Knicksa, voli grad New York i navijače, ali u ovom trenutku svoje karijere on želi istražiti mogućnosti”, izjavio je Anthonyjev menadžer Leon Rose, prenosi Hina.

Prema dosadašnjem ugovoru, Anthony je sljedeće sezone mogao zaraditi 23,5 milijuna dolara u Knicksima.

Želja – borba za naslov prvaka

Prošle sezone Anthony je prosječno ubacivao 27,4 koša uz 8,1 skok, ali ni to nije bilo dovoljno Knicksima da izbore nastup u doigravanju, a Anthonyjeva velika želja je igrati u momčadi koja će se boriti za naslov prvaka.

Prema američkoj televizijskoj postaji ESPN, Knicksi bi Anthonyju za ostanak u klubu mogli ponuditi maksimalni ugovor od 129 milijuna dolara na pet godina, dok bi u bilo kojem drugom klubu u NBA mogao maksimalno dobiti 96 milijuna dolara za četiri godine.

Kao mogući novi Anthonyjevi poslodavci spominju se Chicago Bullsi, Miami Heat, Houston Rocketsi i Dallas Mavericksi.

Anthony je NBA karijeru počeo u Denver Nuggetsima, a prije četiri godine prešao je u Knickse.

Izvor: Agencije