Ronaldo: Klose će srušiti moj rekord

Na svom četvrtom i posljednjem SP-u, u Njemačkoj 2006. Ronaldo je postigao tri pogotka (EPA)
Na svom četvrtom i posljednjem SP-u, u Njemačkoj 2006. Ronaldo je postigao tri pogotka (EPA)

Najbolji strijelac u historiji svjetskih nogometnih prvenstava, Brazilac Ronaldo, smatra kako će Nijemac Miroslav Klose na skorašnjem Svjetskom prvenstvu srušiti njegov rekord.

Dvostruki svjetski prvak Ronaldo vodeći je s 15 pogodaka, dok je 35-godišnji Nijemac poljskih korijena Miroslav Klose dosada postigao 14 golova, javlja Hina.

“Klose ima 35 godina i već je trebao prestati igrati nogomet”, kazao je Ronaldo sa smiješkom, a zatim dodao: “Šalim se, naravno. Ponosan sam na svoje golove, no znam da će moj rekord biti srušen.”

“Il fenomeno” je prvi naslov u karijeri osvojio 1994. godine kao 17-godišnjak, ali na SP-u u SAD-u nije odigrao niti minute.

S Brazilom u finalu

Četiri godine potom bio je strijelac četiri pogotka te je bio među najzaslužnijima što je Brazil stigao do finala, ali u samom finalu nije mogao igrati na svojoj uobičajenoj razini zbog bolesti, a Brazil je izgubio od Francuske sa 0:3.

Najveći trijumf Ronaldo je doživio na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. S osam golova bio je najbolji strijelac Prvenstva, a postigao je i oba pogotka u finalu u kojem je Brazil savladao Njemačku sa 2:0.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno za osvajanje “Zlatne lopte”, nego tek “Srebrne”, više glasova dobio je njemački golman Oliver Kahn.

Na svom četvrtom i posljednjem SP-u, u Njemačkoj 2006. Ronaldo je postigao tri pogotka, a njegov je Brazil zaustavljen u četvrtfinalu – ponovno je kobna bila Francuska (0:1).

Najbolji strijelci SP-a:

15 – Ronaldo (Brazil)
14 – Miroslav Klose, Gerd Mueller (Njemačka)
13 – Just Fontaine (Francuska)
12 – Pele (Brazil)
11 – Juergen Klinsmann (Njemačka), Sandor Kocsis (Mađarska)
10 – Gabriel Batistuta (Argentina), Gary Lineker (Engleska), Helmut Rahn (Njemačka), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Poljska)

Izvor: Agencije


Povezane

Svjetsko prvenstvo je sve bliže, a stanje u Brazilu je daleko od idealnog – mnogi se stadioni završavaju u posljednji tren. Potrošena je rekordna suma novca na organizaciju, što sve više stanovnika Brazila čini nezadovoljnim.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO