FIFA nezadovoljna Corinthians Arenom

Pojedini dijelovi tribina bili su zatvoreni jer još nemaju dozvole (Getty Images)
Pojedini dijelovi tribina bili su zatvoreni jer još nemaju dozvole (Getty Images)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) nije bila zadovoljna posljednjim testom Corinthians Arene u Sao Paulu, na kojoj će za desetak dana Brazil i Hrvatska otvoriti Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Na sinoćnjoj utakmici brazilskog prvenstva Corinthians – Botafogo, koji je završen sa rezultatom 1:1, okupilo se 37.000 gledatelja od 68.000 mjesta koliko ima na stadionu, a pojedini dijelovi tribina bili su zatvoreni jer još nemaju uporabne dozvole.

„Imamo još mnogo posla, no vjerujem kako ćemo sve stići do početka Prvenstva“, rekao je Tiago Paes, predstavnik Organizacijskog odbora.

Pola milijarde dolara za stadion

Još nisu postavljene sve sjedalice, nije testiran sustav zaštite od požara, internet ne funkcionira, nisu dobro obilježeni sektori, lože su i dalje prazne i neuređene.

Ipak, bilo je i pohvala. Promet, metro, policija i zaštitari su daleko bolje funkcionirali nego na posljednjem testiranju, a postavljeni su i detektori za metal.

„Stadion je doista lijep. Potrebno je neke stvari ušminkati, no bit će to sjajno otvaranje Prvenstva“, poručio je bivši brazilski izbornik Mano Menezes, koji sada vodi Corinthians.

Corinthians Arena jedan je od najskupljih stadiona u Brazilu, čija je gradnja koštala pola milijarde dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO