Sušić: Ako izgubimo od Nigerije, možemo kući

Popularni Pape smatra da će BiH imati mnogo problema sa Nigerijom i Iranom (Anadolija)

Ako izgubimo od Nigerije, možemo ići kući, istakao je Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg treninga u Guaruji, prvog po povratku iz Rio de Janeira, javlja specijalni izvještač Agencije Anadolija sa Svjetskog prvenstva iz Brazila.

Trenirali su svi reprezentativci BiH, 23 igrača, među njima i Sejad Salihović koji je zbog povrede mišića propustio utakmicu na stadionu Maracana u nedjelju, u kojoj su Sušićevi igrači veoma dobro igrali, ali su poraženi od favorizovane Argentine (1:2).

U ljekarskom timu BiH kažu da bi Salihović gotovo sigurno trebao konkurisati za ekipu u preostalim mečevima grupne faze protiv Nigerije i Irana.

Dva remija

A o jučerašnjoj drugoj utakmici prvog kola grupe F, odnosno remiju bez golova Nigerije i Irana, Sušić je rekao:

“Vidio sam dvije ekipa sa kojima ćemo imati puno problema. Rezultat 0:0 dobar je za nas. Najvažnije je da niti jedna od ekipa nije pobijedila, što znači da i sa četiri boda možemo proći u osminu finala Svjetskog prvenstva. Dakle, imamo šanse pod uslovom da ne izgubimo niti jednu od preostale dvije utakmice u grupi. Ništa se još ne zna. Sve je u našim rukama.”

Prema mišljenju selektora Sušića, BiH može odigrati neriješeno sa Nigerijom 21. juna u Cuiabi te, za siguran plasman u drugi krug, pobijediti Iran 25. juna u Salvadoru.

U teoriji BiH može i sa dva remija u osminu finala, ali da Argentina pobijedi Nigeriju i Iran te da u tom slučaju posljednje dvije spomenute selekcije imaju lošiju gol razliku od bh. nacionalnog tima.
 
“Iranci su možda i najspremnija selekcija u Brazilu jer su trenirali najduže pred SP. Protiv obje reprezentacije trebat ćemo trčati puno svih 90 minuta. Trebat će se boriti te tek onda naša tehnika može doći do izražaja”, kazao je Sušić.

Sreća i tuga

Atmosfera na sinoćnjem treningu BiH bila je odlična. Svi u bh. ekspediciji su sretni što su pružili dostojan otpor Argentincima, jednim od favorita za titulu prvaka svijeta. Potajno su i tužni jer smatraju da su uz malo više sreće mogli doći do osvajanja boda. Reprezentativci BiH, prema Sušićevim riječima, “samo oni koji nisu igrali ili su malo igrali protiv Argentine, trenirat će danas u Guaruji”.

“Ostali, imat će slobodan dan kako bi se odmorili. Kompletna ekipa imat će još tri treninga do puta u Cuiabu”, izjavio je Sušić, prenosi Anadolija.

Špijunaža

Borče Sredojević, Sušićev asistent u stručnom štabu BiH u ponedjeljak je sa stadiona Arena da Baixada u Curitibi “špijunirao” igru Nigerijaca i Iranaca u njihovom međusobnom duelu.

Na sastanku stručnog štaba u utorak će prezentovati zabilješke sa utakmice narednih protivnika BiH u Brazilu.

Izvor: Agencije