Čile već na početku meča slomio Australiju

Nakon prvog kola u grupi B vode Holanđani i Čileanci (EPA)

Reprezentacija Čilea pobijedila je, u drugoj utakmici prvog kola B skupine Svjetskog nogometnog prvenstva, Australiju rezultatom 3:1.

Čile je na Areni Pantalan u Cuiabi, pred 39.216 gledatelja, sjajno otvorio utakmicu i već nakon 14 minuta vodio 2:0 golovima Alexisa Sancheza (12) i Valdivia (14).

Australci su do konca poluvremena uspjeli smanjiti, a strijelac je bio Cahill u 35. minuti.

U nastavku susreta bilo je niz prilika na obje strane, a sve dvojbe o pitanju pobjednika riješio je Beausejour u 90. minuti.

Igrači hrvatskih korijena

U redovima australske reprezentacije nastupila su trojica nogometaša hrvatskih korijena – kapetan Mile Jedinak, Ivan Franjić, te Matthew Špiranović, dok su na klupi sjedila još trojica – Eugene Galeković, Oliver Bozanić i Dario Vidošić.

U prvom dvoboju iz ove skupine Nizozemska je deklasirala aktualnog svjetskog prvaka Španjolsku 5:1, pa nakon prvog kola u skupini vode Nizozemci i Čileanci.

U drugom kolu, 18. lipnja, sastaju se Nizozemska i Australija, te Španjolska i Čile, dok će u posljednjem kolu, pet dana kasnije, snage odmjeriti Australija i Španjolska, te Čile i Nizozemska.

Izvor: Agencije