Australija prva stigla u Brazil na SP

Australci će biti smješteni u Vitoriji, u saveznoj državi Espirito Santo, gdje će imati završne pripreme, ali i boraviti tokom Mundijala (Getty Images)

Nogometna reprezentacija Australije doputovala je u Vitoriju, postavši prvi nacionalni tim koji je doputovao u Brazil gdje za 14 dana počinje Svjetsko prvenstvo.

Australci će biti smješteni u Vitoriji, u saveznoj državi Espirito Santo, gdje će imati završne pripreme, ali i boraviti tokom Mundijala.

“Socceroosi” su najniže rangirana reprezentacija od svih sudionika SP-a, a trenutno se nalaze na 59. mjestu tabele Svjetske nogometne asocijacije.

“Mi smo autsajderi. No, možda, nekoga iznenadimo. Nemamo nikakav pritisak, no svi smo motivirani, posebno jer se nalazimo u ovoj državi koja živi za nogomet”, kazao je veznjak Tommy Oar.

Teška grupa

“Trenirali smo za turnir nekoliko proteklih dana i stvari su dobro prošle. Još imamo pred sobom dvije sedmice za pripreme, tako da ćemo, mislim, biti spremni za SP.”

Australija će na SP-u igrati u grupi B, zajedno sa svjetskim prvacima Špancima, svjetskim viceprvacima Holanđanima te Čileom za koji mnogi smatraju da može poremetiti planove favorita.

Upravo protiv Čileanaca Australija igra duel prvog kola.

Ovo je za Australce treći uzastopni plasman na SP-u, a prije početka turnira će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske 6. juna u Salvadoru.

Izvor: Agencije